Programma oktober 2018 t/m mei 2019

16.10.18   Dennis de Gruijter:

Over Jan Patocka (Tsjechisch filosoof, ontvangt in 2018 postuum de Spinozalens): Drie bewegingen van bestaan.

20.11.18  Prof. dr. F.A.J. (Frans) de Haas (Univ.Leiden):

Wat is een concept? Aristotelische bijdragen aan een nog steeds voortdurende filosofische discussie.

11.12.18  Prof. dr. I.D. (Inez) de Beaufort (EUR):

Ethische kwesties rond obsesitas. Dik, te dik, veel te dik. Wat doen we er aan? Wat mogen we er aan doen? Wat moeten we er aan doen?

15.1.2019  Dr. J.E. (Johan) de Jong (UU):

Hoe te filosoferen? Stijl, methode en verantwoordelijkheid bij Hegel, Heidegger en Derrida.

19.2.19  Dr. G.T.M. (Gerard) Visser:

Gelatenheid in de kunst. De wijze waarop in de 20e eeuw de oorspronkelijk mystieke levenshouding van gelatenheid terugkeert in de kunst.

19.3.19  Prof. dr. N.P. (Klaas) Landsman (RU):

Naar alle (on)waarschijnlijkheid, over de rol van toeval in wetenschap en filosofie.

Deze lezing organiseren we samen met KIVI, afd. Filosofie en Techniek

9.4.19  Drs. J. (Jan) Lagendijk:

Hannah Ahrendt over vrijheid.

14.5.19  Prof. dr. R. (René) ten Bos:

Dwalen door het antropoceen.

Aanvang van de lezingen: 20:00 uur. Locatie: Parkhotel Den Haag, Molenstraat 53.

Belangstellenden/niet-leden zijn welkom bij een van onze lezingen; graag van tevoren aanmelden via: verenigingvoorwijsbegeerte@gmail.com (secretaris Janny Kok)